acosorb_enschede-2.jpg

Akoestiek verbeteren

DSCF0532.jpg

Akoestiek verbeteren in uw woning of bedrijfspand doet u zeer eenvoudig met de hoogwaardige akoestische oplossingen van Acosorb. In veel woonhuizen en kantoren vormt akoestiek een grote uitdaging. Gelukkig maken kleine, eenvoudige aanpassingen vaak al een groot verschil. Om écht te genieten van perfecte akoestiek, laat u akoestisch spuit- of pleisterwerk aanbrengen door de specialisten van Acosorb.

 • Op vrijwel iedere ondergrond toepasbaar
 • Naadloos en in één fase aangebracht op plafonds en wanden
 • Milieuvriendelijk en duurzaam
 • Geen last meer van een vervelende galm

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het verbeteren van akoestiek in uw bedrijfspand of woning?

We geven u graag meer informatie, een passend advies en stellen een vrijblijvende offerte op. Neem contact met ons op via onderstaande buttons of het contactformulier.

TodaysBrew_Sony_Interior3201.jpg
20190208_TodaysBrew_Acosorb_iClicks12628.jpg
acosorb_enschede-9.jpg
20210323_TodaysBrew_Acosorb_AKN1306_1.jpg

Wat is akoestiek?

Om erachter te komen hoe we akoestiek kunnen verbeteren, is het belangrijk om te begrijpen wat akoestiek eigenlijk is. Officieel gezien is akoestiek een wetenschap over geluid en hoe het zich gedraagt, maar in de volksmond hebben we het over het effect dat een ruimte heeft op geluid. In een ruimte met slechte akoestiek verandert de klank van het geluid namelijk, waardoor er nagalm ontstaat.

Wat te doen bij slechte akoestiek in huis?

Slechte akoestiek in uw huis uit zich vaak in een hinderlijke galm, die het concentratievermogen negatief beïnvloedt, de spraakverstaanbaarheid verstoort en zelfs voor hoofdpijn kan zorgen. Laat de professionals van Abosorb dan akoestisch spuitwerk of pleisterwerk aanbrengen. Dit creëert een rustige werk- en leefomgeving, die zich perfect leent voor ontspanning en concentratie wanneer dat nodig is.

20210302_TodaysBrew_Acosorb_VillaWarmond0890.jpg
Acospray_dc1-1-ADV.jpg

Voordelen van akoestiek verbeteren

Of u nu akoestiek wilt verbeteren in uw woning of bedrijfspand; door akoestisch spuit- of pleisterwerk te laten aanbrengen, profiteert u van talloze voordelen:

 • Aanzienlijke vermindering van galm
 • Geschikt voor elke ondergrond, zowel plafonds als wanden
 • Maximale geluidsabsorptie, minimaal hoogteverlies
 • Energiebesparing van wel 5 tot 10%
 • In elke kleur en afwerking leverbaar: van grofkorrelig tot superglad
 • Onderhoudsvriendelijk en een oneindige levensduur
 • Extra veilig door brandvertragende eigenschappen
 • Milieuvriendelijk: circulair product
 • 5 jaar garantie op de hechting

Tips om akoestiek in uw woonkamer te verbeteren.

Niemand geniet van een irritante galm in de woonkamer of werkruimte. Die galm ontstaat in de meeste gevallen door harde oppervlakken in de ruimte, die het geluid weerkaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een kale vloer, grote ramen, grote, open ruimtes en strakke, lege wanden. Om de galm enigszins te dempen, helpen onderstaande tips om zelf akoestiek in uw woonkamer te verbeteren:

 1. Deel grote, holle ruimtes op in kleinere hoekjes door middel van bijvoorbeeld een roomdivider of een kast. 
 2. Zorg voor demping op de vloer met een passend vloerkleed.
 3. Plaats (lange) gordijnen of andere raamdecoratie.
 4. Kies voor stoffen meubels die geluid absorberen.
 5. Vul open ruimtes met accessoires, zoals planten of wanddecoratie.
DSCF6981.jpg
20180905_TodaysBrew_Acosorb_AandePoel_23.jpg

Akoestiek verbeteren met spuit- en pleisterwerk

Met de bovenstaande tips komt u wellicht al een heel eind, maar voor écht goede akoestiek laat u een professional akoestisch spuit- en pleisterwerk aanbrengen. De specialisten van Acosorb verbeteren de akoestiek in uw woning of op kantoor en perfectioneren het tot in de puntjes. Zo geniet u van een rustige werk- en leefomgeving met uitstekende spraakverstaanbaarheid en creëert u een perfecte plek voor concentratie of juist ontspanning, zonder ruis.

Talloze toepassingen

De akoestische verbeteringen van Acosorb zijn geschikt voor talloze toepassingen en in allerlei soorten ruimtes. We plaatsen het spuit- en pleisterwerk zowel in nieuwbouwprojecten als bij renovaties en bestaande woningen en panden. Akoestisch spuitwerk is geschikt voor plafonds, wanden, beton, geprofileerde dakplaten en gipsplaten en nog veel meer. Neem contact met ons op voor meer informatie over de vele mogelijkheden.

DSCF0312_1.jpg

Slechte akoestiek in huis

Onder andere in huis kunt u last hebben van een slechte akoestiek. Dit uit zich in een hinderlijke galm die het concentratievermogen negatief beïnvloedt, de spraakverstaanbaarheid verstoort en zelfs voor hoofdpijn kan zorgen.

De belangrijkste reden om de akoestiek te verbeteren, is dan ook het verminderen van galm. Gelukkig is er een aantal dingen die u zelf kunt doen om dit tegen te gaan. Om het professioneel aan te pakken, laat u de specialisten van Acosorb akoestisch spuit- of pleisterwerk aanbrengen.

Hiermee zorgt u voor een rustige werk- en leefomgeving die zich perfect leent voor ontspanning en concentratie wanneer dat nodig is.

Akoestische projecten

Als dé specialist op het gebied van akoestiek hebben we al heel veel mooie projecten mogen verzorgen voor uiteenlopende opdrachtgevers. We zijn zowel in Nederland als internationaal actief. Bekijk onze eerdere projecten en ontdek hoe we in al vele panden de akoestiek hebben mogen verbeteren.

Wat kost het om akoestiek te verbeteren?

De exacte prijs voor het laten verbeteren van akoestiek in uw woning of bedrijfspand wordt bepaald door verschillende factoren. Zo is het afhankelijk van de grootte van het te pleisteren of spuiten oppervlak, het type spuit- of pleisterwerk dat u wilt, de huidige situatie qua galm en nog meer.

Wilt u een vrijblijvende en op maat gemaakte offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via e-mail, telefoon of vul het contactformulier in. U ontvangt dan binnen 5 werkdagen een prijsopgave.