acosorb_enschede-2.jpg

Echo in kamer verminderen

Het is zeer vervelend om last te hebben van echo in uw kamer. Allerlei dagelijkse bezigheden, zoals muziek luisteren of praten, kunnen door echo in de kamer tot irritatie en hoofdpijn leiden. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen waarmee u de echo in een kamer vermindert.

Hoe ontstaat echo in mijn kamer?

Echoën is het terugkaatsen van geluidsgolven. Wanneer geluidsgolven tegen een oppervlakte aanbotsen, dan kaatst een deel van de geluidsgolven terug. De terugkomende geluidsgolven noemen we de echo, ofwel het dubbel horen van geluid. In een kamer vindt dit effect plaats wanneer er niet genoeg geluidsabsorberend meubilair of decoratie aanwezig is.

20220117_DavidEsserPhotography_Acosorb_HeemstedeVilla5335.jpg

Wat te doen tegen echo in mijn kamer?

Er zijn verschillende oplossingen om de echo in uw kamer te verminderen. We geven u graag 7 tips:

-Gordijnen ophangen;
-Een vloerkleed neerleggen;
-De ruimte opdelen;
-Geluiddempende meubels plaatsen;
-Akoestische schilderijen ophangen;
-Kiezen voor akoestisch spuitwerk;
-Kiezen voor akoestisch pleisterwerk.

20201125_TodaysBrew_Acosorb_NieuweLaan24931.jpg

Gordijnen zorgen voor minder echo in uw huis

Grote ramen zorgen natuurlijk voor veel licht, maar ook voor veel echo. Dit is makkelijk op te lossen door gordijnen op te hangen. Stoffen gordijnen absorberen namelijk uitstekend geluidsgolven. Bent u niet zo’n fan van grote gordijnen? Ook rolgordijnen of plissé gordijnen zijn geschikt om de echo te verminderen, al zal het geluiddempende effect minder groot zijn.

20201125_TodaysBrew_Acosorb_NieuweLaan24904.jpg

Een vloerkleed verbetert de akoestiek

Tegenwoordig is een strakke en moderne vloer erg populair. Hoewel pvc, een tegelvloer of een keramisch parket er heel goed uitziet, absorbeert het weinig geluidsgolven. Los dit probleem gemakkelijk op door een vloerkleed neer te leggen. Vooral hoogpolige vloerkleden zijn geschikt om de akoestiek te verbeteren.

20190211_TodaysBrew_Acosorb_Schipper12768.jpg

Deel de ruimte op om het geluid te dempen

Lange muren zorgen voor veel echo. Wanneer u lange muren in uw kamer heeft, kunt u de echo verminderen door de ruimte op te delen. Zo kunt u bijvoorbeeld hoekjes creëren door een houten boekenkast haaks tegen de muur zetten. Dit vermindert niet alleen de echo in uw kamer, maar zorgt ook voor een knusse sfeer.

20190211_TodaysBrew_Acosorb_Schipper12814.jpg

Kies meubels van geluiddempend materiaal

Meubels zijn belangrijk voor de akoestiek in uw kamer. Uw meubels nemen namelijk een groot gedeelte van uw kamer in en weerkaatsen of absorberen daardoor veel geluidsgolven. Door meubels te plaatsen van geluiddempend materiaal, vermindert u direct de echo in uw kamer. Vooral stof leent zich uitstekend als geluiddempend materiaal.

TodaysBrew-03_Tom-Dixon-Hong-Kong.jpg

Hang akoestische schilderijen op

Grootte lege vlaktes op de muur veroorzaken echo of galm in uw huis. Dit is op te lossen door schilderijen op te hangen. Een regulier schilderij zal deels helpen, maar om de akoestiek echt te verbeteren raden we aan om akoestische schilderijen op te hangen. Akoestische schilderijen zijn namelijk speciaal ontworpen om geluidsgolven te absorberen.

20220711_DavidEsserPhotography_Acosorb_Rozemarijnlaan5839.jpg

Kies voor akoestisch spuitwerk

Lossen de bovenstaande tips uw probleem niet op of heeft u geen zin om uw hele interieur te veranderen? Dan is akoestisch spuitwerk een uitkomst. Door de muren en het plafond in te spuiten met een speciale spray, vermindert de echo in uw kamer direct. Wel raden we aan om het akoestische spuitwerk uit te laten voeren door professionals. Het is namelijk een specialistische klus om de spray secuur aan te brengen.

Acospray_dc1-1-ADV.jpg

Kies voor akoestisch pleisterwerk

Plaats akoestisch pleisterwerk tegen de bouwkundige ondergrond. Het akoestische pleisterwerk bestaat uit akoestisch plaatmateriaal dat naadloos is afgewerkt met een akoestische pleisterlaag. Akoestisch pleisterwerk is exclusief beschikbaar bij Acosorb.

20190211_TodaysBrew_Acosorb_Schipper12737.jpg

Contact

Bent u op zoek naar akoestische isolatie voor uw ruimtes? Neem contact op door het contactformulier in te vullen en informeer naar de mogelijkheden. We geven vrijblijvende adviezen of direct een offerte op maat, indien gewenst.