acosorb_enschede-2.jpg

Geluidsabsorptie

Verbeter de akoestiek in uw woning of bedrijfspand door middel van geluidsabsorptie. Met akoestisch spuit- en pleisterwerk van Acosorb vermindert u galm, concentratieproblemen en verbetert u de spraakverstaanbaarheid. Daarnaast werken onze akoestische oplossingen ook nog eens energiebesparend.

-Vermindert galm en concentratieproblemen;
-Verbetert de akoestiek en spraakverstaanbaarheid;
-Energiebesparende werking van geluidsabsorberende materialen;
-Cradle to Cradle gecertificeerd: duurzaam en milieubewust.

 

Bent u op zoek naar akoestische isolatie voor uw ruimtes? Neem contact op door het contactformulier in te vullen en informeer naar de mogelijkheden. We geven vrijblijvende adviezen of direct een offerte op maat, indien gewenst.

20210217_TodaysBrew_Acosorb_WoonhuisHouthavens0792.jpg

Wat is geluidsabsorptie?

Bij geluidsabsorptie nemen geluidsabsorberende materialen de klanken op en zorgen ze ervoor dat het geluid niet terug de ruimte in kaatst. Het geluidsreducerende effect hangt af van de nagalmtijd van de lege ruimte en van de totale oppervlakte aangebrachte absorptie.

Bij een ruimte van 150 m3 is de geluidsreductie berekend aan de hand van de drie nagalmtijden (3, 2 en 1 seconde). Hieronder ziet u in de grafiek hoe het niveau van de geluidsreductie in verhouding staat tot de hoeveelheid absorberend materiaal.

20180425_TodaysBrew_Acosorb_Landrover6913.jpg

Verschillende geluidsabsorberende materialen

We bieden bij Acosorb twee akoestische oplossingen aan, namelijk akoestisch spuitwerk en akoestisch pleisterwerk. Beide zorgen voor een verbeterde geluidsabsorptie.

20180425_TodaysBrew_Acosorb_Landrover6925.jpg

Akoestisch spuitwerk

We bieden 5 soorten akoestisch spuitwerk aan, afhankelijk van uw wensen. De soorten verschillen qua structuur, dikte en de aanbrengmethode. Al ons akoestisch spuitwerk is zeer onderhoudsvriendelijk.

Meer informatie over ons akoestisch spuitwerk vindt u op de bijbehorende pagina.

20180425_TodaysBrew_Acosorb_Landrover6917.jpg

Akoestisch pleisterwerk

Bij akoestisch spuitwerk krijgt u een korrelige structuur op de muur of op het plafond, bij akoestisch pleisterwerk is dit anders. Omdat we het op een andere manier aanbrengen, krijgt het een volledig gladde en vlakke afwerking.

We ontwikkelen akoestisch pleisterwerk binnen eigen beheer en daarom zijn we ook de enige die dit aanbiedt. Het bestaat uit akoestisch plaatmateriaal met een afwerking van een transparante pleisterlaag.

Meer informatie over ons akoestisch pleisterwerk vindt u op de bijbehorende pagina.

20180425_TodaysBrew_Acosorb_Landrover6896.jpg

Voordelen van geluidsabsorberende materialen

De geluidsabsorberende materialen die we gebruiken, het spuitwerk en pleisterwerk, bieden vele voordelen voor uw woning of bedrijfspand.

-Het vermindert galm in elke ruimte;
-U verliest geen waardevolle ruimte: maximale absorptie met een minimale dikte;
-Akoestische werking voor plafond en wand;
-Duurzaam en brandvertragend;
-Energiebesparende werking: van wel 5 tot 10 % besparing;
-5 jaar garantie op hechting en akoestische werking.
 

20180327_TodaysBrew_Acosorb_LePainQuotidien5294.jpg

Soorten geluid

Onze geluidsabsorberende materialen zetten we in om diverse vormen van geluidsoverlast tegen te gaan. Denk hierbij aan contactgeluid en luchtgeluid.

20180417_TodaysBrew_Acosorb_IreneBelfi-Milano6324.jpg

Contactgeluid

Contactgeluid ontstaat bij contact tussen verschillende oppervlaktes. Denk bijvoorbeeld aan trapgeluiden, hakken op een houten vloer of het verschuiven van meubels.

20180417_TodaysBrew_Acosorb_IreneBelfi-Milano6303.jpg

Luchtgeluid

Bij luchtgeluid gaat het om geluid dat zich vormt in de lucht en zich onder andere via een plafond of wand verspreidt naar andere ruimtes. Hierbij hebben we het bijvoorbeeld over pratende mensen en muziek.

20180417_TodaysBrew_Acosorb_IreneBelfi-Milano6316.jpg

Toepassingen voor geluidsabsorptie

Ons geluidsabsorberende materiaal is toe te passen in allerlei soorten gebouwen en op alle soorten oppervlakken. We brengen het moeiteloos aan op wanden en plafonds en in nieuw- en oudbouw. Ook de ondergrond is geen belemmering.

We bespreken met u graag uw wensen door, zodat we kunnen bepalen wat in uw situatie de beste geluidsabsorptie biedt.

20180207_TodaysBrew_Acosorb_GeorgeMarina3089.jpg

Verschillende soorten panden

Onze materialen zijn overal toe te passen. Het maakt niet uit of u op zoek bent naar materialen voor uw woning of uw bedrijfspand, we staan overal voor u klaar om akoestische verbeteringen toe te passen.

Ontdek wat Acosorb voor uw pand kan betekenen.

-Woningen 
-Scholen 
-Winkels 
-Hotels 
-Horeca 
-Bedrijfspanden 
-Kantoorpanden 
-Zorginstellingen