acosorb_enschede-2.jpg

Akoestische panelen

Om akoestiek in ruimtes te verbeteren en galm te verminderen, is het mogelijk om akoestische panelen te plaatsen. Bij lichte echo is dit voldoende, maar in grotere ruimtes zoals woonkamers of kantoorgebouwen behaalt u met panelen helaas niet altijd het gewenste resultaat. Akoestische wandpanelen hebben een beperkt oppervlak, waardoor ze niet altijd voldoende galm verminderen. Op deze pagina vertellen we u meer over de voor- en nadelen van akoestische panelen én geven we u een passend alternatief.

Wilt u direct contact opnemen met de akoestiekspecialisten van Acosorb? Bel dan naar 020 717 3000 of stuur een e-mail naar info@acosorb.nl.

20201216_TodaysBrew_Acosorb_UpMountain_0000299.jpg

Hoe werken akoestische panelen?

Akoestische wandpanelen zijn geschikt voor het beperken van echo’s tussen 2 wanden die recht tegenover elkaar staan, waardoor het geluid in herhaling tegen de muren blijft weerkaatsen. Dit kan ook opgelost worden door bijvoorbeeld een schilderij te plaatsen in een hoek van 15 graden van de wand. Geluidsabsorberende wandpanelen nemen relatief weinig ruimte in, maar zijn daardoor wel minder effectief dan een behandeling van bijvoorbeeld het volledige plafond. 

20201216_TodaysBrew_Acosorb_UpMountain_0000296.jpg

De voor- en nadelen van akoestische panelen

Akoestische panelen brengen zowel voordelen als nadelen met zich mee. We zetten ze graag voor u op een rijtje:

 

Voordelen akoestische panelen

Akoestische panelen zijn effectief als het gaat om het oplossen van lichte echo en zijn volledig te personaliseren, voor een stijlvol resultaat. U kunt zelfs afbeeldingen of foto’s op de panelen laten drukken, voor een extra persoonlijke touch. Bovendien zijn de wandpanelen onderhoudsarm en kunt u ze eenvoudig met u meenemen als u gaat verhuizen.

 

Nadelen akoestische panelen

Een nadeel van geluidsabsorberende panelen is dat ze niet onzichtbaar of naadloos geplaatst kunnen worden en zeer kostbaar zijn. Daarnaast is het niet de meest succesvolle manier om galm te verminderen, omdat het oppervlak van panelen aanzienlijk kleiner is dan dat van bijvoorbeeld een akoestisch plafond en daarmee het geluid vaak niet direct bij de bron absorbeert. 

20201216_TodaysBrew_Acosorb_UpMountain_0000348-banner.jpg

Wat is het alternatief voor geluidsabsorberende panelen?

Als u last heeft van lichte echo, de galm in een kleinere ruimte wilt verminderen of op zoek bent naar een tijdelijke oplossing, dan zijn akoestische panelen zeker de moeite waard om te proberen. Wilt u liever in één keer de akoestiek in uw ruimte(s) perfectioneren en er geen omkijken meer naar hebben? Dan is akoestisch spuitwerk of akoestisch pleisterwerk van Acosorb het perfecte alternatief.

Wilt u meer informatie over onze akoestische oplossingen? Neem dan contact op door het contactformulier in te vullen en vraag ons naar de mogelijkheden. We geven u graag vrijblijvend advies of stellen direct een offerte op maat voor u op.

Akoestische panelen of akoestisch plafond?

Zowel akoestische panelen als een akoestisch plafond zijn geschikt voor geluidsisolatie, met een aantal onderlinge verschillen. Wilt u akoestiek verbeteren in uw leef- of werkruimtes? Dan is het belangrijk om een goede afweging te maken op basis van uw wensen, voorkeuren en gewenste resultaat. Hulp nodig bij uw keuze? Schakel dan de experts van Acosorb in. We helpen u graag!

20201216_TodaysBrew_Acosorb_UpMountain_0000340.jpg

Panelen combineren met spuit- en pleisterwerk

Wilt u profiteren van de beste akoestische eigenschappen in combinatie met een strakke, naadloze afwerking? Acosorb’s akoestisch spuitwerk en akoestisch pleisterwerk zijn toepasbaar op zowel plafonds als wanden. Zo geniet u van maximale geluidsabsorptie met een afwerking precies zoals u die wenst.

Voor een superglad resultaat kiest u voor ons pleisterwerk. Als u liever voor een licht- of grofkorrelige look gaat, passen we spuitwerk toe. Onze akoestische oplossingen zijn toepasbaar op vrijwel iedere ondergrond en verkrijgbaar in enorm veel kleuren. Bekijk onze akoestische producten en de specificaties.

20220117_DavidEsserPhotography_Acosorb_HeemstedeVilla5335.jpg

Contact met Acosorb