Geluidsisolatie

Als we spreken over geluidsisolatie, dan bedoelen we in de algemene zin het verbeteren van de akoestiek in een ruimte, waarmee het verplaatsen van geluid wordt tegengegaan. Daarnaast zorgt een goed absorberend oppervlak voor een geluidsreductie tot wel 7db. Dit zorgt ervoor dat de galm afneemt, maar ook dat het geluid verplaatst. Hiermee verbetert de spraakverstaanbaarheid en creëert u een rustige leef- of werkomgeving. Geluidsisolatie is geschikt voor talloze toepassingen in uiteenlopende ruimtes. Door middel van akoestisch isolatiemateriaal werken de specialisten van Acosorb uw plafonds of wanden naadloos af.

 

-Toepasbaar op vrijwel iedere ondergrond;
-In één fase naadloos aangebracht op plafonds en wanden;
-Duurzaam én milieuvriendelijk.

 

Bent u op zoek naar akoestische isolatie voor uw ruimtes? Neem contact op door het contactformulier in te vullen en informeer naar de mogelijkheden. We geven vrijblijvende adviezen of direct een offerte op maat, indien gewenst.

Geluidsisolatie en geluidsabsorptie

Geluidsisolatie past u toe voor of tegen de buren. Geluidsisolatie bestaat uit zowel absorberende als isolerende materialen die de akoestiek in een ruimte ten goede komen. Geluidsisolerende materialen houden lawaai tegen, zodat het binnen de ruimte blijft. Deze materialen hebben veelal een hoge densiteit (massa).

 

U kiest voor geluidsabsorptie voor uw eigen geluidsbeleving en voor de mensen in uw directe nabijheid. Geluidsabsorberende materialen zijn licht van aard en dempen geluidsgolven door ze op te vangen. Hierdoor wordt geluid binnen een ruimte minder verspreid, zodat galm vermindert en het geluidsniveau daalt. Het resultaat: een oase van rust waar men zich goed kan concentreren of juist ontspannen.

Spuitwerk voordelen

Het geluidsabsorberende spuit- en pleisterwerk van Acosorb brengt de volgende voordelen met zich mee:

-Vermindering van galm in iedere ruimte;
-Beperkt verspreiding van geluid;
-Geschikt voor zowel plafonds als wanden, op elk oppervlak;
-Maximale absorptie, minimaal hoogteverlies;
-Energiebesparing van 5-10%;
-Leverbaar in iedere gewenste kleur en samenstelling: van grof tot volledig glad;
-Onderhoudsvriendelijk en duurzaam: gaat een leven lang mee;
-Veilig dankzij brandvertragende eigenschappen;
-Milieubewuste keuze: circulair product;
-5 jaar garantie op de hechting.

Verschillende soorten geluidsisolatie

Om de akoestiek in een leef- of werkomgeving te optimaliseren, passen we diverse soorten geluidsisolatie toe. Onze akoestische oplossingen zijn onder te verdelen in akoestisch spuitwerk en akoestisch pleisterwerk. Beide zorgen voor maximale geluidsabsorptie, het verschil zit hem in de afwerking. Pleisterwerk zorgt voor een superglad, strak eindresultaat. Voor een licht- of grofkorrelige look is spuitwerk de juiste keuze. Beide oplossingen zijn toepasbaar in een uitgebreid kleurenpalet en geschikt voor vrijwel elke ondergrond. Lees meer over de technische specificaties van onze geluidsisolatie.

 

Plafonds en wanden akoestisch isoleren

Geluidsisolatie kan niet alleen op plafonds worden toegepast, maar ook op wanden. We plaatsen akoestisch spuit- en pleisterwerk in nieuw- en oudbouw, op horizontale én verticale oppervlakken, bestaande uit beton, gipsplaten en geprofileerde dakplaten.

Akoestische isolatie projecten

Acosorb heeft al veel mooie projecten mogen opleveren voor uiteenlopende opdrachtgevers. We zijn zowel in Nederland als internationaal actief om ruimtes te voorzien van hoogwaardig akoestisch comfort. Neem gerust een kijkje bij onze projecten en doe inspiratie op voor uw eigen toepassing.