acosorb_enschede-2.jpg

3D-geprinte ringen voor geïntegreerde verlichting

3D geprinte ringen op maat

Met Acosorb's 3D-geprinte ringen tilt u uw akoestische afwerking naar een hoger niveau. Perfecte detaillering met een perfect resultaat. Of het nu gaat om trimless spots of luchtventilatie-openingen, onze 3D-geprinte ringen zorgen voor een precieze aansluiting van het akoestische systeem. Schakel de specialisten van Acosorb in voor al uw high-end projecten.

  • Esthetisch en functioneel: de ringen zijn niet alleen mooi in het pleisterwerk verwerkt, maar voorkomen ook stofophoping die het plafond vervuild laten lijken.
  • Multifunctioneel: geschikt voor zowel akoestisch spuitwerk als akoestisch pleisterwerk.
  • Op maat gemaakt: elk project is uniek en daarom bieden we op maat gemaakte oplossingen.
  • Volledige ontzorging: van ontwerp tot installatie, we regelen het voor u.

Hoe werkt het?

We leggen u graag uit hoe we te werk gaan bij het plaatsen van Acosorb’s 3D-geprinte ringen voor geïntegreerde verlichting, ventilatieroosters of sprinklers in residenties

Voorbereiding

Voordat we aan de slag gaan, is het noodzakelijk om te controleren of het plafond vlak en luchtdicht is. Daarnaast is het van belang om er zeker van te zijn dat het plafond het gewicht van het systeem kan dragen. 

Ontwerp en optimalisatie

Als we het ontwerp niet al in onze uitgebreide bibliotheek hebben, ontvangen we graag een kopie van het component dat ingebouwd moet worden. Wij zorgen dan voor het initiële ontwerp, de 3D-printing, de optimalisatie en de uiteindelijke productie.

Boren

Eerst boren we een gat in het plafond ter grootte van de spacer. Dit is de plek waar de 3D-geprinte ring komt.

Toepassing van de montagesealant

Vervolgens brengen we de montagesealant aan op de spacer. Dit zorgt voor een stevige en luchtdichte bevestiging.

Plaatsing van het akoestische bord

We drukken het akoestische bord stevig tegen de spacer, zorgen ervoor dat het bord goed aansluit en markeren de plek waar de spacer zich bevindt.

Meting en aanpassing

Daarna meten we het deel van de spacer dat uit het bord steekt en snijden of zagen dit gedeelte uit het bord.

Afwerking

Zodra het bord goed rond de spacer past, beginnen we met de afwerking. Dit omvat het aanbrengen van pleisterwerk, het laten uitharden en het fijn afwerken van het oppervlak.

Installatie van componenten

Of het nu gaat om spotlights of sprinklerkoppen, de installateur plaatst de componenten eenvoudig in de ringen zonder het omliggende te beschadigen en vervangt ze indien nodig. Het is wel aan te raden om dit met schone handen uit te voeren, om het omliggende pleisterwerk niet te beschadigen. 

Eindcontrole en aanpassingen

Tot slot controleert de installateur of alles naar wens is en kunnen er indien nodig kleine aanpassingen, zoals het richten van de spotlights, plaatsvinden.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw akoestische plafond of wilt u meer weten over onze unieke 3D-geprinte ringen voor geïntegreerde verlichting? Neem contact met ons op voor meer informatie, een passend advies en een vrijblijvende offerte.