Akoestische panelen

Om de akoestiek in ruimtes te verbeteren door galm te verminderen, worden vaak akoestische panelen toegepast. Deze hebben echter een beperkt oppervlak. Wij adviseren dan ook veelal het plafond te benutten in plaats van wandpanelen. Hierbij is het absorberend oppervlak altijd in de directe nabijheid van de geluidsbron en het meest effectief.

Geluidsabsorberende panelen nemen relatief weinig ruimte in en zijn daarmee minder effectief dan de behandeling van het volledige plafond. Waar akoestische wandpanelen wel een grote rol kunnen spelen is bij het beperken van zogenoemde ‘flutter echo’s’ tussen wanden.

Dit kan echter ook opgelost worden door bijvoorbeeld een schilderij te plaatsen in een hoek van 15 graden van de wand. Hiermee ontstaat er geluidsverstrooiing met een direct positief effect tegen relatief lage kosten.

Wilt u meer weten over akoestische oplossingen? We informeren u graag over alle mogelijkheden en laten u kennismaken met hét alternatief voor akoestische panelen. Neem contact met ons op via de onderstaande buttons.

020 2420365 Mail ons

De voor- en nadelen van akoestische panelen

Akoestische panelen kunnen vele voordelen met zich meebrengen. Zo zijn ze aardig effectief als het gaat om het oplossen van flutter echo’s en kunnen stijlvol worden uitgevoerd naar uw wensen. Zelfs afbeeldingen of fotoprints zijn mogelijk. Bovendien zijn de wandpanelen onderhoudsarm en gaan ze lang mee.

Toch is het belangrijk om u goed te oriënteren als u nadenkt over het toepassen. Er kan namelijk heel veel en geluidsabsorberende panelen vormen slechts één van de vele mogelijkheden.

Een nadeel van geluidsabsorberende panelen is dat ze niet onzichtbaar of naadloos geplaatst kunnen worden en altijd wat ruimte in beslag nemen. In veel gevallen is akoestisch spuit- en pleisterwerk daarom een betere keuze.

Naadloze afwerking voor plafonds én wanden

Wilt u profiteren van de beste akoestische eigenschappen in combinatie met een strakke, naadloze afwerking? Acosorb’s akoestisch spuitwerk en akoestisch pleisterwerk zijn toe te passen op zowel plafonds als wanden. Hiermee geniet u van maximale geluidsabsorptie met een afwerking precies zoals u die wenst.

Voor een superglad resultaat kiest u voor ons pleisterwerk. Wanneer u liever voor een licht- of grofkorrelige look gaat, passen we spuitwerk toe. Ook wat betreft de kleur is de keuze enorm. Bovendien zijn onze akoestische oplossingen toepasbaar op vrijwel iedere ondergrond. Bekijk alle technische specificaties.

Akoestische panelen voor de wand of akoestisch plafond?

Akoestische panelen

Akoestisch spuit- en pleisterwerk

Geluiddempende werking

***

*****

Uiterlijk naar wens aan te passen

Toepasbaar op alle ondergronden

Eenvoudig zelf te installeren

Onderhoudsvriendelijk

Oneindige levensduur

Eenvoudig toe te passen op zowel plafonds als wanden

Brandvertragend

Naadloze afwerking

Zoals in de bovenstaande tabel af te lezen is, zijn beide opties een goede keuze voor geluidsisolatie, met een aantal onderlinge verschillen. Wilt u de akoestiek in uw ruimte(s) verbeteren, dan is het belangrijk om een goede afweging te maken op basis van de voor- en nadelen van de akoestische panelen en ons spuit- en pleisterwerk. Hulp nodig bij uw keuze? Schakel de experts van Acosorb in, we helpen u graag!

020 2420365 Mail ons

Bekijk onze projecten

In de afgelopen jaren hebben de specialisten van Acosorb al veel prachtige projecten mogen uitvoeren ter verbetering van de akoestiek voor uiteenlopende opdrachtgevers. Zowel in Nederland als ver daarbuiten verzorgen we hoogwaardig akoestisch comfort. Neem voor

Bekijk projecten

Gratis sample box?

Om u kennis te laten maken met ons akoestisch spuitwerk en pleisterwerk, zenden we u op verzoek graag kosteloos een sample box toe. Hierin vindt u verschillende proefstalen van onze producten. Vraag de gratis samples aan via +31 (0)20 2420366 of info@acosorb.nl.

Contact met Acosorb

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van akoestische oplossingen of ontvangt u graag een passende offerte? Neem contact op met onze experts via +31 (0)20 2420367 of info@acosorb.nl. We sturen u een offerte binnen 5 werkdagen.