Gershwin

Acosorb heeft verschillende panden aan de Zuidas voorzien van een akoestisch spray plafond. Denk onder andere aan sterrenrestaurant Bolenius, Brasserie The Barn Food, Google Headquarters Nederland en appartementengebouw Gershwin.

  • Jaar

    2016

  • Type

    Acospray

  • Land

    Nederland

Gershwin Acospray 2016
Gershwin Acospray 2016
Gershwin Acospray 2016
Gershwin Acospray 2016
Gershwin Acospray 2016
Gershwin Acospray 2016
Gershwin Acospray 2016
Gershwin Acospray 2016

De Zuidas is een unieke Amsterdamse stadswijk met een internationaal elan. Tussen het centrum van Amsterdam en Schiphol bevindt zich dit zakendistrict dat begon als een ambitieus stadsvernieuwingsproject en dat ondertussen veel meer perspectieven biedt. Op internationaal niveau staat de Zuidas bekend als de ‘Financial Mile’.

Dit district is tegenwoordig veel meer dan een bedrijventerrein alleen, het onderscheidt zich met moderne gebouwen, duurzaamheidsprojecten en culinaire smaakmakers. Supervisor Bob van Reeth werkte van 2007 – 2010 aan de ontwikkeling van de diversiteit, connectiviteit en het internationale karakter van de Zuidas. Het project ZuidasDok zal de bereikbaarheid de komende jaren verbeteren, onder andere met de Noord/Zuidlijn.

De architectuur kenmerkt zich door het typisch gebruik van staal en glas en ontwikkeling van bouw- en renovatieprojecten voldoen aan hoge duurzaamheidseisen. Zo heeft het Bolenius restaurant, bekroond met een Michelinster, alle aspecten van duurzaamheid doorgevoerd in al haar aspecten van de organisatie, van de biologische producten uit eigen moestuin tot het energiezuinige pand. Het duurzame renovatieproject van het Google-kantoor stimuleert de ‘casual collision’ van werknemers.

Acosorb is toegepast in sterrestaurant Bolenius, Brasserie The Barn Food, het residential Gershwin gebouw en Google.