A'dam Tower

De voormalige Shell-toren is sinds 2016 onder andere het onderkomen voor grote platenmaatschappijen in de dance scene. Acosorb is toegepast bij onder andere Sony Music, ID&T, restaurants MOON en Madame, The Loft en de entreehal. Op iedere verdieping is een individuele keuze gemaakt voor type en kleur.

  • Jaar

    2016

  • Type

    Acospray

  • Land

    Nederland

A'dam Tower Acospray 2016
A'dam Tower Acospray 2016

Met zijn 100 meter hoogte is A’DAM Toren dé eyecatcher aan de IJ-Oever van Amsterdam Noord. De herontwikkeling respecteert het originele ontwerp van Arthur Staal, die de Toren Overhoeks (in de volksmond bekend als Shell-toren) in 1966 ontwierp. In 2016 opende de vernieuwde toren zijn deuren als A’DAM toren. A’DAM is gedurft, innovatief en heeft een verassende persoonlijkheid.

De 22 verdiepingen staan allen in het teken van de Amsterdam Dance and Music. Het is dan ook geen verrassing dat grote platenmaatschappijen zich hier vestigden evenals een eigen muziekschool. De toren is een nieuw thuis voor een mix van kantoren, cafés, restaurants (waarvan er een draait), een hotel, een club en een uitzichtpunt (LOOKOUT).

De (her)ontwikkeling van de toren is een uniek transformatie-project en het perfecte voorbeeld voor het herzien van leegstaande kantoorruimtes. Origineel geschikt voor 400 werknemers van Shell, nu voorziet het nieuwe ontwerp zo’n 2500 bezoekers op dagelijkse basis. Alle betrokkenen in het bouwproces hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo is er zorg gedragen voor isolatie van façades en daken, gebruik van grond voor warmteregulatie en applicatie van energie-efficiënte installaties. Acosorb is gebruikt in de entreehal, Sony Music, ID&T, beide restaurants (MOON en Madame) en in The Loft.