Onderhoud

Acosorb voorziet diverse soorten ondergronden van een akoestische spuit- of pleisterlaag: van semi-overdekte tot watervaste oppervlakken. Onze akoestische oplossingen zijn hygroscopisch en zeer stabiel bij hoge luchtvochtigheid. Dankzij de unieke samenstelling is ons akoestische spuit- en pleisterwerk erg onderhoudsvriendelijk.

Akoestisch spuit- en pleisterwerk onderhouden

De frequentie van onderhoud is afhankelijk van hoe vaak de ruimte gebruikt wordt en de mate van vervuiling. Om de spuit- of pleisterlaag optimaal te reinigen, adviseren wij om gebruik te maken van een stofzuiger met een zachte borstel. De zachte borstel is mild voor de wanden en het plafond, waardoor deze niet beschadigd raken. Stof en spinnenwebben kunnen op deze wijze effectief verwijderd worden. Wij voorzien u graag van een volledig onderhoudsvoorschrift. Neem hiervoor contact met ons op door te bellen naar 020 717 3000. Of stuur een e-mail naar info@acosorb.nl.

Voorwaarden 

Bij voorkeur is de ondergrond watervast, tochtdicht en vrij van vervuiling. Mocht dit niet het geval zijn komen onze adviseurs u graag ter plaatse adviseren. Applicatie is mogelijk van zwembaden tot parkeergarages. Voor zwembaden geldt wel een specifieke richtlijn. Er dienen minimaal twee volledige luchtverversingen per uur plaats te vinden en de gemiddelde luchtvochtigheid dient tussen de 50 en 60% te zijn. Het andere is een extreem semi-buiten, bijvoorbeeld een busstation 50meter van open water. Hiervoor zijn specifieke bindmiddelen ontwikkeld die de kwaliteit waarborgen onder de extreme omstandigheden als vocht, schommelingen in luchtvochtigheid en trillingen van de ondergrond. Onze akoestische oplossingen zijn hygroscopisch en zeer stabiel bij hoge luchtvochtigheid. Dankzij de unieke samenstelling is ons akoestische spuit- en pleisterwerk erg onderhoudsvriendelijk. Bij vervuiling kan het spuitwerk eenvoudig afgezogen worden met een stofzuiger voorzien van een borstel met een zachte textielmond. Mocht dit niet afdoende zijn kan het altijd geschuurd worden waarna overgespoten zonder verlies van akoestische eigenschappen.

Extreme vervuilingen

Mocht er sprake zijn van extreme vervuilingen door bijvoorbeeld nicotine of vet, dan knappen onze specialisten het beschadigde oppervlak op door het op milde wijze te schuren. Vervolgens brengen ze een toplaag aan om de dikte van het spuit- of pleisterwerk te herstellen.

Plaatselijke beschadigingen repareren

Grote of kleine plaatselijke beschadigingen kunnen de specialisten van Acosorb eenvoudig repareren. Mocht er een klein kleurverschil ontstaan, dan kunnen we het onbeschadigde deel dun overspuiten zodat de kleur weer mooi egaal is.

Altijd 5 jaar garantie

Bij Acosorb profiteert u altijd van vijf jaar garantie op de hechting en de geluidsabsorberende werking van ons spuit- en pleisterwerk. De garantie op de geluidsabsorberende werking geldt mits de ondergrond na het aanbrengen van het spuit- of pleisterwerk geen verdere behandelingen door derden heeft ondergaan.

Persoonlijk onderhoudsadvies

Voor persoonlijk advies over het onderhoud van ons akoestische spuit- en pleisterwerk, kunt u contact opnemen met de specialisten van Acosorb. We zijn telefonisch te bereiken via 020 717 3000. Of stuur een e-mail naar info@acosorb.nl. Wij voorzien u graag van een volledig onderhoudsvoorschrift.