Inspiratie

 • Hogeschool van Amsterdam X Acosorb

 • Acosorb boek

  De eerste editie van het Acosorb boek met een grote diversiteit aan show-cases, nationaal en internationaal.

 • BarAnne

  One of the hot spots of the Milano 2018 show was BarAnne. A remarkable design by Space Encounters. Programming of the light by Children of the Light. Sponsored by Acosorb. Captured by Today's Brew.

 • Fransje Gimbrère

  Acosorb, de Nederlandse specialist op het gebied van naadloos akoestisch spuit- en pleisterwerk, wil niet alleen voorop lopen als het gaat om kwaliteit, duurzaamheid en innovatie, maar ook als het gaat om design. Al deze factoren kwamen bijeen tijdens een samenwerking met aanstormend designtalent Fransje Gimbrère en de baanbrekende collectie Acoustic Sculptures.

  De Acoustic Sculptures-collectie kwam tot stand nadat designer Fransje Gimbrère contact zocht met Acosorb. Gimbrère, altijd op zoek naar innovatieve materialen en revolutionaire toepassingen, wilde onderzoeken hoe ze een akoestische functionaliteit aan haar designs zou kunnen toevoegen. De resultaten enthousiasmeerden haar dusdanig dat de samenwerking uiteindelijk zou leiden tot de ACOSORB x FRANSJE GIMBRÈRE Acoustic Sculptures-collectie. Deze zal zijn internationale primeur beleven in 'BAR ANNE' tijdens de Salone del Mobile die van 22 t/m 24 april in Milaan zal plaatsvinden. In de aanloop hiernaartoe filmde Creative Content Agency Today's Brew een inspirerende teaser over dit bijzondere project.

  In dat licht was de Tilburgse designer Fransje Gimbrère, die met haar vernieuwende afstudeerwerk Standing Textile(s) tijdens Dutch Design Week in Eindhoven zeer hoge ogen scoorde, voor Acosorb een logische keuze. De allereerste collectie Acoustic Sculptures van Acosorb x Fransje Gimbrère zal zijn internationale primeur beleven in Bar Anne tijdens de Salone del Mobile die van 17 t/m 22 april in Milaan zal plaatsvinden.

  De bijzondere samenwerking tussen Acosorb en Fransje Gimbrère krijgt ook direct een internationaal vervolg nu Acosorb een van de partners is van ‘BAR ANNE’ tijdens de prestigieuze Salone del Mobile Milaan. In deze door het prijswinnende Amsterdamse architectenbureau Space Encounters geïnitieerde stand/bar/experience/expo en broedplaats voor creatieve en nieuwsgierige geesten, wordt de meest veelbelovende jonge Nederlandse designtalenten de kans geboden hun werk te tonen. Een van de akoestische sculpturen uit de ACOSORB X FRANSJE GIMBRÈRE-collectie zal hier een prominente plek innemen. 'BAR ANNE' bevindt zich aan de Corso di Porta Ticinese 95 in Milaan en is gedurende de meubelbeurs te bezoeken.

  Fransje Gimbrère (1993) studeerde in 2017 af voor haar bachelor Vormgeving aan de Design Academy Eindhoven. Geboren en getogen in textielstad Tilburg stond haar afstudeerproject ook in het teken van dit materiaal, echter niet in de traditionele zin. Haar ambitie om textiel nu eens te tonen op een compleet andere manier leidde tot 'Standing Textile(s), een opzienbarende serie ragfijne meubels van geweven en geharst natuurlijk en synthetisch textiel, waarmee ze zichzelf tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven direct in de kijker speelde.

  Objecten uit de ACOSORB x FRANSJE GIMBRÈRE-collectie worden op bestelling en volledig op maat gemaakt.