Green Line

De Green Line producten van Acosorb beschikken over een rijk palet van warme grijstinten en zijn leverbaar in diverse structuren en kleuren.

De oorsprong van de Green Line valt te herleiden tot de grondstoffen. Consumer Recycled Content is hierbij essentieel, wat betekent dat een deel van de gebruikte grondstoffen uit alledaags afval bestaat. Dit afval wordt op zorgvuldige wijze gecollecteerd en vervolgens gesorteerd. Essentieel hiervoor is dat er een constante monitoring op de kwaliteit plaatsvindt, waardoor er geen stoffen toegevoegd worden die niet binnen de Cradle to Cradle certificering vallen. Dit wordt gewaarborgd middels het ISO 9001 kwaliteitsmanagementsysteem.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen

De producten die onder Green Line vallen zijn divers van kleur en structuur. Echter, niet iedere kleur is in elke afwerking leverbaar. De Hong Kong Grey heeft bijvoorbeeld een fijnere textuur waarmee het resultaat veel op de structuur van Acosorb DC2 lijkt. De Apple Grey is daarentegen grover en beter vergelijkbaar met de DC3 structuur. Deze verschillende texturen vloeien voort uit de beschikbare combinatie van de grondstoffen.

Acosorb Green Line toegepast in nieuw hoofdkantoor van BPD

Een uniek voorbeeld van een project waar de Greenline Hong Kong Grey is toegepast, is het nieuwe hoofkantoor van BPD te Amsterdam waar voorheen het Burgerweeshuis zat. Voor dit project zijn 328 kleine en 8 grote koepels behandeld met een laag variërend in dikte van 5 tot 25mm. Hierbij is een speciaal ontwikkelde roltechniek toegepast om de ondergrond optimaal te kunnen volgen.

Sample aanvragen

Voor een voorbeeld van onze Green Line kunt u gratis monsterdozen bij ons opvragen.

Cradle to Cradle

Duurzaamheid is wereldwijd een belangrijke factor in het ondernemen, vandaar dat Acosorb heeft gekozen voor de Cradle to Cradle certificering. Het traject heeft een jaar in beslag genomen met het C2C Bronze certificaat als resultaat.

Wat zegt deze certificering?

Onze producten kunnen op eenzelfde niveau in de keten worden hergebruikt of teruggegeven aan de natuur waarbij zij een bron vormen voor nieuwe aanwas van soortgelijke producten.

Wat u kunt bereiken door C2C producten toe te passen

Met C2C producten krijgt u een hoger puntenaantal in de LEED, BREEAM en WELL certificeringssystemen. Een goed voorbeeld hiervan is het Google hoofdkantoor op de Zuidas dat is voorzien van Acospray. Dit is volledig volgens het LEED systeem uitgevoerd.