+31 20 717 3000 info@acosorb.nl
   Select Page

   ACOSORB IN DE ROTTERDAM

   PROJECT
   Nidera

   SECTOR
   Office

   WHERE
   Rotterdam, The Netherlands

   EXTERIOR
   Rem Koolhaas, OMA

   INTERIOR
   Fokkema & partners

   YEAR
   2013

   PRODUCT
   Acospray Green Line

   De Rotterdam is uitgegroeid tot icoon van de stad. Ontworpen in 1998 door (st)architect Rem Koolhaas, groeide dit prestigieuze project uit tot een van de hoogste gebouwen van Nederland. Deze ‘verticale stad’ telt 44 verdiepingen en betrekt 160.000 m2. Multifunctioneel door de verdeling tussen wonen, werken en ontspanning. Zo is er een hotel, appartementen en houden er verschillende bedrijven huis, waaronder De Kunsthal en het Stadskantoor.

   Het krachtenspel van drie verschillende torens – de West Tower, Mid Tower en East Tower – stijgen op uit een 30 meter hoge sokkel en verspringen op 90 meter.

   Het was eerst de bedoeling dat de torens los stonden, maar voor stabiliteit zijn ze toch met elkaar verbonden. Vanaf verschillende perspectieven lijkt het toch net alsof de torens met elkaar ‘dansen’. Dit geeft een bijzonder visueel effect en werkt tegelijkertijd positief op de windstabiliteit.

   De materialen die voor De Rotterdam zijn gebruikt zijn voornamelijk glas en staal waardoor elke ruimte, kamer en hal licht is en zeer ruimtelijk aanvoelt. Extra belangrijk om een goede akoestiek te creëren met een finish die harmonieus samensmelt met de vorm en karakter van het ontwerp: Acosorb.